KORT OM KUNSTNEREN BAG
FIRMAETS NYTÅRSHILSEN 2011

Aage Arbjerg er 63 år og født i Hampen mellem Silkeborg og Brande og flyttede med sine forældre til Randers i 1956. Han er oprindelig bygningsmaler, men har siden 1975 ernæret sig dels som kunstner og dels underviser i bl.a. maleri og tegning. I 1981 var Aage Arbjerg således med til at etablere Randers Kunstskole, hvor han stadig er et skattet aktiv.

Den kendte Randers-kunstner har gennem årene udstillet hyppigt i bl.a. kunstforeninger landet over. Hans seneste officielle udstilling var med motiver fra Hirsholmene på Frederikshavn Kunstmuseum påsken 2011.

Aage Arbjerg betegner sig selv som en fabulerende kunstner med en stil, der "stritter i alle retninger", som han selv udtrykker det. Især landskabet har altid øvet en stor tiltrækning på kunstneren bag årets nytårstryk.

- Jeg kan li' at opholde mig i det frie for at aflure landskabet dets farvenuancer, notere dem ned og så siden omsætte dem til mine fabulerende billeder, fortæller kunstneren.

Aage Arbjerg malede for nyligt værket bag årets nytårstryk med akryl på lærred. Det bærer den klassiske titel "Mor fortæller" og domineres af to farveklange, nemlig sort og gul, som kunstneren fik lyst til at undersøge nærmere. Og her er så resultatet.

Nytårstryk – en kulturel hilsen...

Siden 1984 har vi udgivet et nytårstryk. Et kulturelt indslag og en markant nytårshilsen – naturligvis baseret på farver og former, og udført af forskellige kunstnere. Se og læs her om de forskellige nytårstryk.