KORT OM KUNSTNEREN BAG
FIRMAETS NYTÅRSHILSEN 2013

Det er et maleri af den kompromisløse og yderst farverige Viborg-kunstner Karin Olesen, der ligger til grund for firmaets nytårstryk for 2013. Hun kom til verden i Belgien for 56 år siden og er uddannet på Skolen for Brugskunst i København og afsluttede tekstillinjen i 1984.

Tekstiler skulle dog siden komme til at indtage en forholdsvis beskeden plads på Karin Olesens i øvrigt særdeles varierede palet. I stedet boblede hun hurtigt over med malerier, litografier og ikke mindst mobiler, alt sammen drevet af en frodig og tilsyneladende uudtømmelig fantasi.

Lige siden debuten på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1983 har Karin Olesen på fornem vis præsenteret sig på et utal af gallerier, museer og kunsthaller i ind- og udland. Dertil kommer, at en lang række skoler, institutioner og virksomheder i årenes løb har valgt at lade Karin Olesen udsmykke deres facader og interiører.

Præsentationsfilm og sågar digte er med til at fuldende billedet af en vidtfavnende og efterspurgt kunstner, hvis virke gennem flere årtier har taget afsæt i atelieret i Viborg.

Maleriet bag nytårstrykket er fra 1990 og hører dermed til Karin Olesens tidlige arbejder. "Jeg har kaldt billedet Tempel, fordi det viser et rum, hvor der tænkes, og som jeg ønsker at invitere beskueren ind i", fortæller kunstneren.

Nytårstryk – en kulturel hilsen...

Siden 1984 har vi udgivet et nytårstryk. Et kulturelt indslag og en markant nytårshilsen – naturligvis baseret på farver og former, og udført af forskellige kunstnere. Se og læs her om de forskellige nytårstryk.